fbpx

Travma Vakalarında Bilişsel Davranışçı Terapi Bakış Açısı I Vaka Analizleri İle Travma

  • Kategoriler Psikoloji
  • Süre 3h
  • Son Güncellenme 21 Ekim 2021

Açıklama

Travma patolojisinin 4 farklı terapi ekolü üzerinden değerlendirileceği “Vaka Analizleri İle Travma Eğitimi” serisine hepiniz hoş geldiniz!

Ekim ayı içerisinde, travma patolojisinin her hafta 1 terapi ekol üzerinden değerlendirildiği bu eğitim dizisinde ikinci eğitimi Klinik Psikolog Rahel Layiktez tarafından 19 Aralık tarihinde “Travma Vakalarında Bilişsel Davranışçı Terapi Bakış Açısı” ile verilecektir.

Travma Vakalarında Bilişsel Davranışçı Terapi Bakış Açısı Eğitimi, Vaka Analizleri İle Travma 19 Aralık Pazar saat 21.00’de Zoom üzerinden canlı olarak gerçekleşecektir.

-Eğitim süresi 1.5 ve 3 saat arası değişkenlik gösterecektir. Eğitim iki kısımdan oluşacaktır. İlk kısımda teorik bilgi verilirken ikinci kısımda ise vaka ağırlıklı bir eğitim gerçekleşecektir. Eğitim vaka bilgisi içerdiğinden kayıt altına alınmayacaktır.

Ücret: 50 tl’dir.

Önemli*

-Eğitim, Pdr, Psikoloji, Tıp lisanslarında 4. sınıf öğrencisi olan ya da yüksek lisans öğrencisi olan katılımcılara yöneliktir. Eğitim satın alındıktan sonra öğrenci kimliğiniz onaylanmak üzere tarafınıza mail yoluyla iletişime geçilecektir. Kimliğinizin onaylanması sonrası eğitim onay ve katılım maili iletilecektir.

-Eğitmen hakkında detaylı bilgi edinmek için, eğitmenin ismine tıklayarak “Eğitmen Bilgi Sayfası”na ulaşabilirsiniz.

Ne Öğreneceğim?

  • Travma patolojisine "Bilişsel Davranışçı Terapi" ekolünden bakış.

Bu kursun konuları

1 Dersler3h

Travma ve TSSB’nun Tanımı

Bilişsel Davranışçı Terapi Bakış Açısı

BDT Yönteminin Temel Kavramları

BDT Formülasyonu

TSSB’de BDT Yöntemlerinin Kullanışı

Vaka Örneği Üzerinde Tartışma

Öğretmen hakkında

Rahel Layiktez, 2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden , ardından 2006 yılında Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünden mezun oldu. Lisans ve yüksek lisans dönemi boyunca Balıklı Rum, Cerrahpaşa ve Balat Hastanelerinde çalışmalarda bulundu.Klinik psikolog olarak uzman olduktan sonra bir yıl boyunca Boğaziçi Üniversitesi Bürem’de öğrencilere psikolojik danışmanlık verdi, ayrıca Koç Üniversitesi tarafından yürütülen KÜMYÜP- Minik Yürekler Projesinde uzun yıllar boyunca süpervizör olarak görev aldı. 3-D Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde “Mor Çatı- Kadın Sığınağı Vakfı” danışanları ile gönüllü klinik psikolog olarak çalıştı. 2006-2007 yılları arasında “Refugee Legal Aid Program of the Helsinki Citizens Assembly” çatısı altında gönüllü olarak mülteciler ile ağırlıklı olarak travma sonrası stres bozukluğu alanında çalışmalarda bulundu. Ağırlıklı olarak, Bilişsel ve Davranışçı Terapi ekolünü benimsemesine rağmen, yıllar içinde, farklı ekollerin de eğitimini aldı. Dışavurumcu Sanat Terapisi, Gestalt Terapisi, Psikanalitik Terapi eğitimleri gibi uzun dönemli programları tamamladı. 2006-2019 yılları arasında Persona Life Eğitim Hizmetleri ve Danışmanlık Merkezi’nde yetişkin psikoterapisti olarak ağırlıklı olarak duygu durum bozuklukları ve kaygı bozuklukları yaşayan kişilerle çalıştı. 2 yıl boyunca, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği , Europa Donna Hasta Derneği ve Pfizer’in katkılarıyla hayata geçirilen Metastatik Meme Kanseri Farkındalık ve Hasta Psikolojik Destek Projesi bünyesinde klinik psikolog olarak çalıştı. Aynı zamanda Villamedica ve Bütün Psikoloji bünyesinde klinik psikolog olarak çalışmalarda bulundu. Bireysel olarak çalışmanın dışında, farklı gruplara ve sivil toplum derneklerine ihtiyaçları doğrultusunda eğitim ve atölye çalışmalarında bulundu. 2017-2019 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde ve Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev aldı. Yaşam becerilerini konu alan “Yaşamda Ustalık”, “Sağlık Psikolojisi” ve “Kişiler Arası Dinamikler” derslerini verdi. Rahel Layiktez Şubat 2020 yılından itibaren yurtdışında bireysel görüşmeler, on-line görüşmeler ve grup eğitimleriyle çalışma hayatıma devam etmektedir.
0 (0 puanlar)

1 Kurslar

10 öğrenciler

Karma Ücret Politikası

Bu Kurs Kimlere Göre?

  • -Eğitim, Pdr, Psikoloji, Tıp lisanslarında 4. sınıf öğrencisi olan ya da yüksek lisans öğrencisi olan katılımcılara yöneliktir.