fbpx

Travma Vakalarında Varoluşsal Terapi Bakış Açısı I Vaka Analizleri İle Travma

  • Kategoriler Psikoloji
  • Süre 3h
  • Son Güncellenme 27 Ekim 2021

Açıklama

Travma patolojisinin 4 farklı terapi ekolü üzerinden değerlendirileceği “Vaka Analizleri İle Travma Eğitimi” serisine hepiniz hoş geldiniz!

Ekim ayı içerisinde, travma patolojisinin her hafta 1 terapi ekol üzerinden değerlendirildiği bu eğitim dizisinde ilk eğitim Klinik Psikolog ve Psikoterapist Damla Taşkın tarafından 30 Ekim tarihinde “Travma Vakalarında Varoluşsal Terapi Bakış Açısı” ile verilecektir.

Travma Vakalarında Varoluşsal Terapi Bakış Açısı Eğitimi, Vaka Analizleri ile Travma 30 Ekim Cumartesi saat 21.00’da Zoom üzerinden canlı olarak gerçekleşecektir.

-Eğitim süresi 1.5 ve 3 saat arası değişkenlik gösterecektir. Eğitim iki kısımdan oluşacaktır. İlk kısımda teorik bilgi verilirken ikinci kısımda ise vaka ağırlıklı bir eğitim gerçekleşecektir. Eğitim vaka bilgisi içerdiğinden kayıt altına alınmayacaktır.

Ücret: 50 tl’dir.

Önemli*

-Eğitim, Pdr, Psikoloji, Tıp lisanslarında 4. sınıf öğrencisi olan ya da yüksek lisans öğrencisi olan katılımcılara yöneliktir. Eğitim satın alındıktan sonra öğrenci kimliğiniz onaylanmak üzere tarafınıza mail yoluyla iletişime geçilecektir. Kimliğinizin onaylanması sonrası eğitim onay ve katılım maili iletilecektir.

-Eğitmen hakkında detaylı bilgi edinmek için, eğitmenin ismine tıklayarak “Eğitmen Bilgi Sayfası”na ulaşabilirsiniz.

Ne Öğreneceğim?

  • Travma patolojisine "Varoluşsal Terapi" ekolünden bakış.

Bu kursun konuları

3h

Travmanın Tanımı

Travmanın Beden ve Zihin Üzerine Etkileri

Terapide Varoluşçuluk

Fenomenolojik Yöntem

Vaka Anlatımı

Etkileşimli Deneyim Açılımı

Öğretmen hakkında

Lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladı. Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2015-2017 akademik yılları arasında 3 dönem üst üste onur öğrencisi oldu. Yüksek lisans eğitimime Londra’da Queen Mary University of London’da Mental Health: Psychological Therapies (Klinik Psikoloji) Bölümü‘nde devam etti. Dr. Athina Manoli süpervizörlüğünde gerçekleştirdiğim “The effectiveness of mindfulness-based therapy in post-traumatic stress disorder compared to eye movement desensitization and reprocessing therapy” başlıklı tez çalışması ile mezun oldu. * İngiltere’de aldığım uzmanlık eğitimi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Türkiye’de Klinik Psikoloji eğitimine denk olduğu onaylanmıştır. Yüksek lisans eğitimim boyunca Londra’da IMECE Women’s Centre’da staj yaptım ve düzenli olarak Varoluşçu Terapi odaklı süpervizyon alma fırsatı buldu. Ayrıca, tıp fakültesi olan Barts and The London School of Medicine‘a bağlı Psikiyatr Merkezi The Wolfson Institute of Preventive Medicine‘da haftalık olarak verilen klinik eğitimlere katıldı. Hemen her yıl The Times Higher Education tarafından belirlenen Dünya’nın en iyi 110 üniversitesi arasına giren Queen Mary University of London’da uzmanlık eğitimimi tamamlayıp Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra Başkent Üniversitesi, Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(SUYAM)‘nde staj yaptı ve düzenli olarak Bütüncül Psikoterapi Yaklaşımı odaklı süpervizyon alma fırsatı buldu. Burada düzenli olarak danışan takibi yaptı. Ayrıca, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’nun DATEM’de verdiği 5 modülden oluşan Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi‘ni tamamladı. (MODÜL 1: Klinik Değerlendirme ve Vaka Formülasyonu MODÜL 2: Panik Bozukluk, Agorafobi ve Sosyal Kaygı MODÜL 3: Travma Sonrası Stres Bozukluğu MODÜL 4: Obsesif-Kompulsif Bozukluk MODÜL 5: Yaygın Kaygı Bozukluğu ve Depresyon). 2019 Ekim – 2020 Ekim tarihleri arasında Başkent Üniversitesi, Psikoloji Bölümü, Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde uzman psikolog/psikoterapist olarak çalıştı. Çalıştığım süre boyunca çeşitli araştırma ve eğitimlerde yer aldı. 2020 yılından itibaren Prof. Dr. Ceylan Daş’ın Geştalt Terapi Derneği’nde verdiği 4 senelik Geştalt Terapi Eğitimi‘ni almaktadır. Türk Psikologlar Derneği, The British Psychological Society (İngiliz Psikoloji Derneği) ve Geştalt Terapi Derneği üyesidir.
0 (0 puanlar)

1 Kurslar

8 öğrenciler

Karma Ücret Politikası

Bu Kurs Kimlere Göre?

  • -Eğitim, Pdr, Psikoloji, Tıp lisanslarında 4. sınıf öğrencisi olan ya da yüksek lisans öğrencisi olan katılımcılara yöneliktir.